Tarot online gratis

Tarot online gratis

 

După îndelungi cercetări, se poate observa că istoria cărților de Tarot este și astăzi un mister pe baza căruia se fac multe presupuneri.

Știm însă cu certitudine că în anul 1392 Jacquemin Gringonneur a pictat trei seturi de cărți pentru regele Charles al VI-lea al Franței și că Setul Visconti – Sforza a fost pictat de mână pe la mijocul secolului al XV lea (cea mai completă versiune a acestui set conținea 74 de cărți nenumerotate). În anul 1781 a fost publicată o carte în Franța, a cărui autor este Antoine Court de Gebelin.

În lucrarea sa, el a presupus că Tarotul își are originea în Egiptul antic. De asemenea, în anul 1855, Eliphas Levi a publicat și el o carte în care a susținut că Tarotul a fost creat înainte cu 35,000 de ani de către Hermes sau Thoth, zeul magiei albe în Egipt.

A relatat că secretul cărților se poate găsi în imaginile acestora și că ar cuprinde misterul Bibliei, al Kabbalei și al altor scrieri vechi de acest fel. Tarotul de Marsillia este unul din cele mai vechi seturi și are la bază gravuri în lemn.

Celtic Cross este un set care conține 10 cărți create în jurul anului 1890 de către un membru sau asociat al mișcării Golden Dawn. In secolul al XIX-lea, Arthur Edward Waite, a îndrăznit să ne ofere un nou mod de a înţelege Tarotul, după ce s-a separat de ordinul Golden Dawn.

Alături de talentata artistă Pamela Colman Smith, a reușit să se impună în acest domeniu, dovadă fiind faptul că setul Rider-White se afla printre cele mai folosite/cunoscute, alături de cel Marsilian. Cărțile au fost cunoscute, la început, sub numele de “Naibi” (NABAB în sanscrită înseamnă guvernator, înlocuitor). Actualul nume ar putea să derive de la “Tarocco”, apărut în Italia, sau de la un afluent al râului Po, pe nume Taro.

Insă mulți consideră că denumirea de Tarot vine de la propoziția “Rotataro orat tora ator”, ce înseamnă “ROATA TAROT ANUNȚĂ LEGEA LUI ATHOR”. Și iată că din nou ne confruntăm cu mai multe variante. O alta, susține că numele de TAROT ar putea provenii din două cuvinte egiptene: = cale sau drum și care ar însemna rege sau regal, luându-le sensul de – calea regală a vieții.

Tot egiptenii dețin în vocabular cuvântul Taroet care înseamnă – cel care este consultat. A mai fost asociat și cuvintelor: Tarok (Persana) ce semnifică “raspunde”, Taru (hinduși) ce semnifică “înțelepciune”, și am putea continua la fel, mult și bine, până când am elimina toate variantele.

Cert e că se numește Tarot și că este o artă divinatorie care are mai multe întrebuințări decât cea a aflării viitorului. Avem, pe langa Karma si un Liber arbitru, permisiunea Divina de a ne trai viata așa cum dorim, să luăm propriile noastre decizii in ciuda Destinului pe care il avem.

Chiar daca inainte de a ne incarna stim ce misiune vom avea dupa ce ne nastem, suntem liberi sa amanam, sa modificam sau sa schimbăm sensul vietii noastre. Putem evita sa trecem prin anumite experiențe, menite sa ne invețe anumite lucruri, dacă reusim, de exemplu, sa purificăm intre timp karma cu pricina (prin diferite metode energetice asupra cărora nu ne vom opri in această carte).

Același rezultat il vom avea și dacă deja am reușit să asimilăm lectiile respective, pe alte căi.

Așa că dacă avem posibilitatea de a ne schimba cursul vietii, Tarotul ne poate arata dacă inaintăm intr-o directie favorabilă sau nu. In cazul unui răspuns negativ, oferă sfaturi si posibilităti pe care consultantul poate, sau nu, să le ia in considerare. Fiecaruia dupa credinta sa! Cert este ca tarotul ne conduce pentru vizualizarea destinelor oamenilor si a spiritului omniprezent si etern.